سلول درمانی
شماره: 18403
1394/05/27 - 09:15
پیوند سلول های بنیادی خون ساز آلوژن برای بیماران مبتلا به لوکمیای میلوئید مزمن بعد از تیمار با مهارکننده های تیروزین کینازی

محققین لهستانی می گویند که پیوند سلول های بنیادی خون ساز آلوژن(HCT) می تواند برای فاز مزمن و پیشرفته لوکمیای میلوئید مزمن(CML) که قبلا تحت تیمار دومین دوره مهارکننده های تیروزین کینازی(TKIs) قرار گرفته اند، استفاده شود.

 به گزارش بنیان به نقل ازnews-medical.net، بیماران در فاز بلاست، بعد از پیوند سلول های بنیادی خون ساز آلوژن هنوز هم در خطر ایجاد مشکلات و عود مجدد بیماری قرار دارند. آن ها می گویند که تنها راه علاج کاهش عوارض لوکمیا قبل از استفاده از پیوند سلول های بنیادی خون ساز آلوژن است. نتایج مطالعه این محققین نشان داده است که پیوند سلول های بنیادی خون ساز آلوژن در 27 بیمار از 28 بیمار مبتلا به لوکمیای میلوئید مزمن که تحت تیمار با dasatinib و سپس nilotinib یا هر دو با هم قرار گرفته بوده اند، موفقیت آمیز بوده است. طی یک دوره پیگیری متوسط 19 ماهه، نرخ بقای یک تا سه سال برای بیماران 71 درصد بود. نتایج این مطالعه نشان می دهد که استفاده از این سلول درمانی هر چه در فازهای ابتدایی تر صورت گیرد نتایج بهتری را در پی دارد و منجر به این می شود که بیماری کمتر عود کند.هم چنین نتایج نشان می دهد که میزان GVHD بعد از استفاده از پیوند سلول های بنیادی خون ساز آلوژن و بعد از استفاده از مهار کننده های تیروزین کینازی به میزان معناداری کاهش یافته است. این تیم تحقیقاتی لهستانی در دانشگاه پزشکی Gdansk تاکید دارند که پیوند سلول های بنیادی خون ساز آلوژن روشی معقول و مطمئن برای بیمارانی است که مبتلا به لوکمیای میلوئید مزمن و پیشرفته هستند و با مهارکننده های تیروزین کینازی تیمار شده اند.

پایان مطلب/

©2013 Royan Corporation. All Rights Reserved